Gerechten met stroop

 

Salade met geitenkaas en Luikse siroop

Geitenkaasslaatje met gekaramelliseerde appeltjes

Ingredi├źnten

100 g gemengde sla
4 geitenkaasjes (Picodon)
2 sneden zuurdesembrood
1 appel (golden)
citroensap
1 handvol pistaches nootjes
2 el luikse siroop
2 el xeresazijn
5 el extra olijfolie van de eerste persing
Fleur de sel
vers gemalen peper

Bereiding

Maak de vinaigrette: meng in een kommetje de olijfolie met de Luikse siroop en azijn. Voeg peper en zout toe.

Rooster het brood en snij het in mooie stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en besprenkel de appel met citroensap zodat hij niet bruin wordt. Snij de kaas in plakjes. Rooster de pistaches in een pan zonder vetstof.

Schik de sla op het bord, besprenkel met een beetje vinaigrette, leg er enkele sneetjes appel en de geitenkaas op, besprenkel opnieuw met een beetje vinaigrette en eindig met de broodstukjes en pistaches. Dien onmiddellijk op.